Thursday, July 21, 2016

Kā izvēlēties pareizo ceļojumu apdrošināšanas polisi?

Ceļošana ir visnotaļ patīkama – cilvēki apskata jaunas vietas, iepazīst citas kultūras un cilvēkus, paplašina redzesloku un, protams, arī atpūšas. Priekšrocību sarakstu varētu turpināt vēl un vēl, tieši tāpēc nav jānožēlo, ka ceļošanai, iespējams, iztērēts vairāk nekā plānots. Tomēr, lai atmiņās saglabātos tie patīkamākie brīži, gatavošanos ceļojumam nevajadzētu uztvert vieglprātīgi un atlikt to uz pēdējo brīdi. Rūpīga plānošana nodrošinās to, ka būsit paņēmuši līdzi visu nepieciešamo, lai pēc tam nerastos liekas problēmas. Ir jāpadomā gan par to, kādu apģērbu ņemsim līdzi, ko liksim pirmās palīdzības aptieciņā, ko apskatīsim pa ceļam, kā arī, kādu ceļojumu apdrošināšanu izvēlēsimies.

Latvijā darbojošās kompānijas ceļojumu apdrošināšanu piedāvā jau vairākus gadus, turklāt arī piedāvājums nereti ir atšķirīgs, tādēļ atliek izvēlēties to, kura šķiet atbilstošāka jūsu vajadzībām, kā arī izdevīgāka maciņam. Ceļojumu apdrošināšana sevī ietver ne tikai ar medicīnisko izdevumu apdrošināšanu, nelaimes gadījumu apdrošināšanu, bagāžas apdrošināšanu, bet arī civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu. Lai arī iepriekš minētie nodrošinājumi kalpo kā pamatīgs drošības spilvens ceļojuma laikā, gadās, ka nepieciešams apdrošināt papildu riskus. Apdrošināšanas kompānija “Compensa” saviem klientiem sniedz iespēju apdrošināt gan privātos, gan arī biznesa ceļojumus, iekļaujot polisē riskus, kurus citi apdrošinātāji nepiedāvā kompensēt.


Ja gadījies, ka ceļojuma laikā jums nozagti vai pazuduši dokumenti, nepieciešami tulka pakalpojumi, juridiskā palīdzība, bērna aprūpe, vai arī steidzami pie jums jāierodas tuviniekam – Compensa piedāvā apdrošināt arī šādus gadījumus.
Tāpat Compensa pieejami šādi polises papildinājumi:
·         Personīgo mantu nosūtīšana. Ja ceļojot jums ir tikusi sabojāta kāda ļoti svarīga un nepieciešama lieta, bez kuras nevarat iztikt, piemēram, saistībā ar veselības stāvokli, polise nodrošināt to, ka konkrētā lieta/lietas tiks nosūtītas uz jūsu atrašanās vietu.
·         Maiņas autovadītājs – ja ceļojuma laikā jūs vadāt transportlīdzekli, bet kāda iemesla dēļ vairs nevarat turpināt to darīt, apdrošināšana parūpēsies par to, lai jums tiktu nodrošināts maiņas autovadītājs, ja būsit šo risku iekļāvis polisē.
·         Izmaksas par meklēšanu un glābšanu – ir gadījumi, kad ceļotāji, esot citā valstī, pazūd vai apmaldās. Šādās situācijās lieti noder Compensa polises piedāvātā izdevumu segšana par personas meklēšanu un glābšanu.
·         Ja esat ceļojumā paņēmuši līdzi mājdzīvnieku, bet jūsu veselības stāvoklis pasliktinās un nākas doties uz slimnīcu, Compensa kompensēs izmaksas par dzīvnieku viesnīcas pakalpojumu izmantošanu.
·         Jaunums Compensa piedāvājumā ir izmaiņu iespēja ceļojuma laikā un ceļojuma turpināšanas iespēja – apdrošināšana sedz izmaksas par jaunas transporta biļetes iegādi līdz galamērķim vai nākamajam starpposmam.
·         Kamēr esat prom no mājas, Compensa piedāvā parūpēties arī par mājokļa drošību.
·         Ja nepieciešams, varat apdrošināt arī savu maku, līdz ar to, ja pazaudēsit vai jums tiks nozagts maks, Compensa kompensēs izmaksas par zudušajiem dokumentiem un kartēm.

Ja arī tu drīzumā plāno doties ceļojumā, ienāc www.compensa.lv un izvēlies sev piemērotāko ceļojumu apdrošināšanas polisi!

No comments:

Post a Comment